Foto fra LORE (regi Cate Shortland) produsert av Karsten Stöter

 “Fortellingen om krigsseilerne er den viktigste historien om nordmenns innsats under andre verdenskrig som fremdeles ikke er fortalt på film”.

Gunnar Vikene
Regissør og manusforfatter

KRIGSSEILEREN

Vi søker talenter som behersker dialekter fra Norges kyst, fra Kristiansand til Kristiansund.

Skuespillere, amatører, barn og ungdom, trenger ingen erfaring, men må kunne tørre å by på seg selv, være trygg, tørre å slippe litt taket og ta regi.  Vi søker talenter som passer til våre roller i filmen i disse dager og fremover. Noe av handlingen er til sjøs og noe i Bergen, før under og etter krigen, det var en annen virkelighet den gang, en historie vi brenner for å realisere. Håper dette engasjerer deg til enten å vurdere selv å prøve deg, eller formidle videre. I starten vil mye foregå over digital plattform, etterhvert vil aktuelle bli kalt inn til casting/audition og vi tar selvsagt hensyn til korona.

Ole Friele Backer – «Montevideo konvoi under angrep” fra boka Krigsfotografen, 1946.

FILMEN KRIGSSEILEREN

KRIGSSEILEREN forteller historien om sjømannen Alfred, en arbeiderklassegutt og nybakt trebarnsfar i Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir beordret til fronten i en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. De to mennene kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.

Parallelt følger vi Cecilia, Alfreds kone, og barna hjemme i Bergen.

Les mer om prosjektet hos merfilm

REGISTRERING TIL PRØVE FOR ROLLE

Registrer deg i kategorien som du passer inn i – se under.

VIKTIG:
Du vil motta en link etter at du har registrert deg (sjekk spam) og denne linken bruker du til å laste opp et oppdatert bilde av deg selv og en liten presentasjonsvideo. Til bildet og presentasjonsfilmen bruker du en nøytral bakgrunn – litt ut fra veggen, utsnitt fra skulder og opp, rett forfra – så vi ser godt hvem du er. 

Presentasjonsfilmen kan du fint filme med mobilen, bruk samme utsnitt som bildet du tok. Presenter deg selv kort: Navn, alder, kort om erfaring, kort om dine interesser.  Setter stor pris på at du forsøker. For å hjelpe deg litt, vil du motta en PDF så snart du har registrert deg med litt instruks.

Lengde på presentasjonen: 1-2 min.

Vi søker særlig mange barn og ungdom. Det er viktig at dere legger til foresattes telefonnummer og e-mail.

JENTE

5 – 17 ÅR

GUTT

3 – 17 ÅR

UNG KVINNE

18 – 30 ÅR

KVINNE

31 – 50 ÅR

UNG MANN

18- 30 ÅR

KVINNE

51 – 70+ ÅR

MANN

31- 50 ÅR

BRANNMENN

Alle aldre

MANN

51 – 70+ ÅR

PROFESJONELL SKUESPILLER

Dere som har det som virke, har høyere utdanning (3-årig) innen skuespillerfag og/eller har hatt dette som hovedinntektskilde de tre siste årene.

Dere registrerer dere her:

FØLG MED PÅ ANNONSER OG ARRANGEMENT PÅ FACEBOOK

I disse tider er det ekstra vanskelig å treffe folk, så alle tips og delinger settes STOR pris på!

KONTAKT

CASTINGANSVARLIG

Alicia M. Eidesund
+47 924 40 178
krigsseileren@alicia.no

Nygårdsgaten 2A
Bergen

KONTAKT

ASSISTENT

Amina Reikvam
+47 955 20 005
amina@alicia.no
– merk “Krigsseileren”

Amina Reikvam jobber med film, erfaring med barn
og produsent for arabisk filmfest i Bergen 2020